L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

10 de novembre del 2008

Casos (i coses).

A quina mala hora se'm va ocòrrer de signar el manifest en contra de la remodelació del parc Salvador Castell d'Algemesí. Per als qui no el coneixeu, és una merda de parc, objectivament parlant, l'única cosa bona del qual és un palmerar adult que dóna personalitat i cert aire mediterrani a aquesta zona del meu poble. Bé, haig de reconèixer que no és el millor parc del món, però té un significat per als algemesinencs: ara pretenen convertir-lo en un d'aquests parcs "a la moderna", eliminant la major part dels elements que li donen personalitat per a fer-lo "funcional". Que ho facin. No els hem votat? No han aconseguit majoria absoluta? Estan en el seu dret, ja tornarem a jutjar d'aquí quatre anys.
Malgrat els sentiments que desperta en mi el lloc en concret, el fet que m'haja arrepentit de signar el manifest és perquè he rebut un correu contestant a l'escrit de protesta ciutadana que vaig enviar des del web creat amb aquest propòsit. Bé, no les he contades, però de faltes d'ortografia... n'hi hauria... un fum! Com pot ser que un càrrec públic electe no sigui capaç d'escriure correctament un escrit curt tan senzill? Com pot ser que no sabent, no tingui la decència de fer-lo passar per correctors lingüístics que supose hi haurà a la mateixa casa de la vila?
Aquest text l'hauran llegit moltíssimes persones. Entre elles, ben de segur, estudiants de batxillerat i de secundària. Quin exemple estem donant? No és exigible un poc de decència lingüística des de les administracions que suposadament han de vetllar per l'ús i promoció del valencià?
Bé, li he contestat amablement aquest mail. Li done la raó en algunes coses, que les té. Però no he pogut evitar de fer-li aquestes reflexions. Incapaz será este señor de enviarnos un texto en castellano de iguales características con el mismo número de faltas. ¿Por qué, entonces, se ve normal hacerlo con un texto en valenciano? No querría pensar que ese afán por colocar faltas de ortografia por doquier tiene su explicación en evitar que el texto parezca escrito en "catalán"...
Ains! Aquests rojos-catalanistes-radicals. Què tocapilotes som!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic meu, el Salvador Castell no és una merda de parc, i si de veritat, vols parlar d´Algemesí, almenys se te podria demanar una mica d´educació i compostura de donar "rienda suelta" a les tecles del teu teclat. El poble d´Algemesí ha donat una resposta contundent amb 2500 firmes i mes que n´hi hauran diguent NO A LA REFORMA DEL PARC. No es sols per sentiments, amic meu, sinò pels diners que els algemesinencs fa cinquanta anys van traure de les seues butxaques sense cap ajuda de l´Estat Espanyol per fer este parc, i eixos diners els podrien destinar a alimentar-se i tindre un major benestar, però eixe parc s´ha fet per la VOLUNTAT DEL POBLE D´ALGEMESÍ. Amic meu, no se ni d´on eres o si eres d´Algemesí, però una mica de respecte pel poble d´Algemesí perque puguen parlar i decidir el que els convinga, en les coses bones com roïnes.

http://salvemelparc.blogspot.es

SALVEM EL PARC

PD: Amic meu, RESPECTE, TOLERÀNCIA I SOBRETOT HUMILITAT.

_andromina_ ha dit...

Tal vegada la paraula no siga la correcta, això de merda de parc, i accepto l'esmena, però em prenc la llicència d'opinar així sobre un lloc que és meu igual que teu perquè m'he criat allà. I un ha d'aprendre a mirar objectivament les coses: té un valor sentimental per a nosaltres, però allò que nosaltres anomenem parc no és més que una avinguda ornamentada. Conec a altres ciutats zones verdes més àmplies que no superen el nom d'avinguda i ni tan sols arriben a "passeig".
I el poble d'Algemesí ja va decidir, malauradament, què volia en les darreres eleccions municipals. Per tant, si estem en democràcia, haurem d'acceptar les decisions d'aquells que com a poble heu dit que havien de governar. La resta, marejar la perdiu.
I no et penses que no em sabrà greu la desfeta del parc, però és el que hi ha, què li anem a fer!

Anònim ha dit...

Amic anònim de les 14.42:
primer; respecta la llibertat d'expressió i respecta q puga haver gent que opine, pense, manifeste algo diferent al que tu penses.
En fi, jo també pense que el parc no és del milloret q tenim, un parc que ratlla l'abandonament en alguns aspectes. Evident és que falta una reforma, però primer q tot, falta reformar altres aspectes del poble.

_andromina_ ha dit...

Llibertat d'expressió! Que n'és, de bona. Però hi ha gent que si li toques la fibra sensible, salta. Davant de tot, tranquil·litat.

Gràcies a la llibertat d'expressió he pogut canviar la meva opinió. I n'estic ben satisfet.

Sobre el post de l'amic anònim de les 14.42, diria que quan es va fer el parc, el poble no tenia "voluntat". Hauria de recordar-li que hi havia en aquells moments un règim dictatorial, i que el senyor Salvador Castell feia a l'ajuntament el que li eixia dels cocos. Sense cap ajuda de l'Estat Espanyol? Qui el finançà? La Generalitat (inexistent)?
Ains!

Anònim ha dit...

Quanta raó, nen!
I de res dir, el bé que li ha fet a l'oposició de l'ajuntament aquesta mobilització!

Anònim ha dit...

En primer lloc, agrair a ANDROMINA les seues rectificacions i així fer-li traure eixe sentiment algemesinenc que té dins des dels seus records i de la seua pertenència a Algemesí.

En segon lloc, l´anònim de les 14:00. Respectava, respecte i respectaré les formes de pensar i d´opinar de qualsevol persona. El que em pareixia TOTALMENT INNACEPTABLE és que es parlara DE MALES MANERES d´un espai tan emblemàtic, històric i fins i tot cultural com es el Parc Salvador Castell per tots els algemesinencs. Diràs que és una avinguda ornamentada, però de quantes coses els algemesinencs poden estar orgullosos de tindre en la seua ALGEMESI pel seu significat històric i que les persones van contribuir per la voluntat del poble? Estic plenament orgullós de ser algemesinenc i crec que tu també després de demostrar el teu sentit d´afecte a la ciutat on et vas criar.
En tercer lloc, el poble d´Algemesí va votar al PP per majoria absoluta incloent a "l´amic" Pedrassa (IPA-CI), perquè els algemesinencs volien un canvi. Doncs ja el tenen, s´han carregat el Mercat sense saber que van a fer, després talen els àrbres del poble, el Casino Liberal en la seua reforma pareix que siga "un bar de carretera" en compte de ser un centre vertaderament cultural del poble i ara "carregar-se" el Parc. Només són quatre anys, al 2011 ja tornarem a parlar i ja sabrem de veritat qui és millor o pitjor per al poble d´Algemesí. Ojalà que els socialistes tornen i de fet, soc socialista.
En quart lloc, amic ANDRÒMINA et recomane que vajes al blog salvem el parc i lliges la carta que s´ha enviat al Consell Valencià de Cultura i crec que tindràs una visió millor sobre la història del parc i si estas enterat sobre les xarrades o conferències sobre la historia del Parque, et convide a que vingues i espere que ens trobem per parlar tranquilament sobre el que vulgues, m´agrada conversar i debatir sanament.
En últim lloc, estimat paisà continua escrivint i que les articles siguen els millors possibles sobre la seua objetivitat i sobretot per l´aportació personal que pugues fer.

SALVEM EL PARC
http://salvemelparc.blogspot.es

PD: Gràcies!

Anònim ha dit...

Primer q tot, considere que una plataforma deuria ser sempre APOLÍTICA, però ara ja m'has demostrat qui està darrere de tot açò: el PSOE. En fi, senyoret socialista, haguera preferit que s'haguereu mobilitzat de la mateixa manera en el pas a desnivell de l'estació,... o en el mercat a peu pla (ai no, que era idea vostra no fer-lo a peu pla). Però bé, el que jo ja sabia: el PSOE ha vist una oportunitat d'or en aq mobilització que li fa molt de bé i li fa guanyar vots. Au cacau!

Anònim ha dit...

Jo en la vida política del poble ni entre ni isc, però no entenc per què a priori una plataforma ha de ser "apolítica". Caldria revisar què vol dir polític i apolític i arribar així a la conclusió que una plataforma d'este tipus mai pot ser "apolítica".
De tota manera, crec que és normal que si el PP té un estil de governar del "ordeno y mando" i no compta per a res amb l'opinió de la gent, a més d'estar fent una barrabassada darrere d'una altra, es tire pedres sota el seu propi sostre. I el PSOE cal que faça esment en el que es fa malament, ja que és el partit de l'oposició i és la seua responsabilitat.
O m'equivoque?

Anònim ha dit...

Estimada algemesinenca:
Una plataforma NO TE PERQUE SER APOLITICA (i com diu el posterior anònim, cal saber els seus significats), perquè en la plataforma ja són 2500 persones en contra de una barbaritat que es arrassar el parc i fer-lo tot nou. Amiga meua, la teua falta d´impacialitat m´agrada, perquè em dones a entendre a mi i a la resta, que t´agraden més les gaviotes de Jose Luis Perales que les roses. Senyoreta PePeta, m´agradaria dir-li que la obligació de la oposició és fiscalitzar al govern municipal i, econòmicament parlant, els costos d´oportunitat són enormement majors que els de altres governs, perquè podríem tindre la Residència, el Centre d´Oci, el Campus Esportiu, els Casals Joves, entre altres coses. Vostés l´unic que han fet durant dos anys es desfer Algemesí com si fora una "chatarreria" (disculpes Andròmina). Salvem el Parc és una plataforma cívica i del poble, perquè aquells que estimen el seu parc que sàpiguen que nosaltres estem al seu costat. Soc membre de la plataforma i crec senyora gavioteta, que tens una falta d´informació més que considerable sobre la plataforma, perquè només volem defendre la veu dels algemesinencs, cosa que el PP l´unic que ha fet es fer callar de manera silenciosa a la gent. ¿Teniu molta por que la gent d´Algemesí vaja contra vosaltres? Nosaltres no som els que fan cabrejar, sou el PP. El PSOE, EU, etc etc etc, fan el seu treball que es vigilar l´acció de govern i donar la informació que tant interessadament amagueu.

PD: Parlar per parlar. Et faig un recordatori: acomiadaments inprocedents de funcionaris, milió i mig d´euros gastats ja al mercat, tala d´arbres al carrascalet, custòdia de llibres sobre el casino per part del PP, vols més? tinc un carro pa tu.ç

SALVEM EL PARC

Anònim ha dit...

"Tu haz como yo, no te metas en política" Francisco Franco.

Això mateix és el que ens volen vendre amb "apolític". Tu sigues apolític xiquet, borreguet tranquil i ja veuràs que ve m'ho arregle al meu parèixer...

Jo estic més per Fuster que per Franco (quina obvietat) i la seua gran frase "la política o la fas o te la fan"