L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

25 d’agost del 2018

Linz


De tornada des de Sankt Florian, en lloc de tornar a Viena, vaig aprofitar que era a Linz per passar-hi la vesprada. La ciutat em va sorprendre: estava de festa major, i els carrers estaven atapeïts de gent, grups de teatre de carrer, concerts i terrasses. 

A l’altre costat del riu hi ha l’Ars Electronica Center: un museu dedicat als últims avenços de la tècnica i com s’apliquen a la ciència. Em va sorprendre especialment l’exposició que al “Deep Space”, sobre una pantalla de 16x9 m, es feia sobre els avenços en imatge: una fotografia aparentment de carnet amb una resolució tal que permetia veure els cabells de les celles per dins, o una nova ressonància magnètica que permetia veure amb tot detall l’interior del cos humà, seleccionant les parts o capes a observar. Al soterrani, jocs de percepció i de realitat virtual i una secció anomenada “noves imatges de l’home”, on un aparell et fotografiava la pròpia retina, entre d’altres curiositats. Al primer pis, una exposició anomenada “Fora de Control”, que mostrava el molt que Internet sap sobre nosaltres i què se’n fa d’aquesta informació. Una mica preocupant: informar-nos dels nostres drets, dels pocs que gaudim al respecte en la Unió Europea, no està de més. 

Linz, segons he llegit, té un passat bastant fosc. Pel que es veu, la ciutat ha sabut alliberar-se d’un passat industrial que la va convertir en una ciutat gris, així com del fet que en un poblet proper va nàixer Hitler, qui va passar en aquesta ciutat els seus anys de joventut.


Catedral Nova




Catedral Vella o de Sant Ignasi




Donau! Primera volta que el creuava a peu.



Ars Electronica Center


Vos fixeu en les afinitats entre països per llengua i cultura? D'UK a EEUU,
de Portugal a Brasil, d'Espanya a Sud-amèrica, del Magreb a França... Ixen
munions de connexions.