L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

16 de març del 2008

Civisme al metro, si us plau!

Sempre he pensat que els altaveus del metro són uns pesats. Que si no fumem, que si està prohibit baixar a la zona de vies, que si hem de col·locar-nos a la part dreta de les escales, que si hem de deixar sortir abans d'entrar a un tren... Però déu ni do...
Dissabte vaig entendre que tal vegada això de respectar l'altre no està gaire interioritzat per part de certa gent. En una sola nit, viu una colla sencera de joves fumant en una andana, una altra fumant al tren, dues persones amb música al mòbil molestant la resta... Què collons passa? Tan difícil és? Quina ràbia!!

L'altre dia també vaig veure una dona, molt xunga ella, que cridava a una altra pel fet que aquesta darrera li havia pregat que la deixara sortir del metro abans d'entrar... I clar, i és que ací cadascú pot fer el que li vinga en gana... perquè si protestes, t'arrisques a que et criden com als gossos, t'apallissen, i per què no, et foten una ganivetada...

I per rematar aquesta falta de confiança general amb la gent, obric el periòdic, i el primer que veig és que un futbolista ha estat agredit per un aficionat de l'equip contrari. Li ha llençat una ampolla a l'ull!

Alguna cosa falla... Com és possible que existesca gent tant negada que no sàpiga fer altra cosa que molestar i faltar al respecte i a la integritat de l'altra gent? Quina és l'errada que s'ha comés?

Mentre reflexionem, millor serà que el pesat del metro ens continue recordant això de "civisme al metro, si us plau!".