L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

11 de setembre del 2010

Camps i TV3

Vespra de la Diada de Catalunya. Antecedents: un president de la Generalitat (valenciana) esperpèntic, una gestió desastrosa i eleccions properes. Canal 9 ja no es pot veure a Catalunya: la Generalitat (valenciana) no paga la factura del repetidor de TDT. Però encara molts valencians gaudeixen a casa d'una programació, en gran part de bona qualitat, que ofereix la Televisió de Catalunya.

Nyas! Això s'ha d'acabar! Fora TV3! Ens volen conquistar! Ens volen treure "lo" valencià! Vells fantasmes per a amagar les vergonyes! Tapar la merda amb fanatisme ranci, ignorància supina. És la millor manera. Aquests catalans se n'assabentaran del que és bo!

La medida se adoptó en plena víspera de la diada del 11 de septiembre, fiesta oficial de Cataluña, y coincidió con unas enaltecidas declaraciones del propio presidente de la Generalitat, Francisco Camps, contra una página web dependiente de la Consejería de Cultura del Gobierno de José Montilla en la que se incluyen como escritores del ámbito lingüístico catalán a Ausiàs March y a Vicent Andrés Estellés y que tiene varias referencias a los países catalanes. Camps, que arremetió contra los catalanistas y acusó a los socialistas de los males que aquejan a la Comunidad Valenciana -retraso del AVE a Castellón, paralización del trasvase del Ebro, sentencia contraria al recurso del Consell contra el Estatuto catalán- aseguró: "Lo importante es que haya un gobierno que tenga clara nuestra identidad". (EL PAÍS, 11-IX-10)

Se os acabó el chollo, sucios catalanistas. Ojo! El gobierno tiene clara "nuestra" identidad (de falleros). En la vida han llegit un llibre en valencià, ni molt menys a March o a Estellés, però que més dóna!

No·m pren axí com al petit vaylet
qui va cerquant senyor qui festa·l faça
tenint-lo calt en lo temps de la glaça
e fresch, d'estiu, com la calor se met;
preant molt poch la valor del senyor
e concebent desalt de sa manera,
vehent molt clar que té mala carrera
de cambiar son estat en major.

Clar, com volem esperar que puguen llegir a March amb aquest valencià tan castís... Si almenys digués "chiquet chicotet"... I que em dieu d'Estellés? Anem a traduir-lo al valencià...

Assumiràs la veu d'un poble,
i serà la veu del teu poble...

UIS! PERDÓ! cal dir-ho en "valencià"!

Assumiràs la veu d'una región
i serà la veu de la teua región
i serás, per a sempre, región,
i patiràs i esperaràs,
i aniràs sempre entre les falles,
et seguirà una traca encesa,
i tindràs fam i tindràs set,
d'orxata i de bunyols,
i te la suaran els poemes,
i donaràs la vara tota la nit
amb estupideses vàries.
No et pariren per pensar.
No et pariren per parlar.
Et pariren per votar al PP
per fardar i per bufar.

Clar, perdoneu que us diga, però l'altra versió del poema d'Estellès és una traducció malintencionada al... català.

Perdoneu que sigui tan recurrent en el tema, però és que em cabreja tant, i alhora, em posa tan trist! Cal ser hipòcrita, demagog i imbècil per arribar a ser un peu de Camps!