L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

5 d’octubre del 2014

Vull unes ulleres de soldador.

Ja posats, la discussió sobre com podem millorar la realitat ens pot ocupar hores, dies, mesos, anys, durant els quals aquesta mateixa realitat -sobre la qual haurem acabat per bastir tot un sistema d'idees, concatenacions lògiques i reflexions assenyades a partir de paraules que la moda del moment ens presenta com a màgiques, innovadores i transformadores- haurà anat fent, indiferent i cabuda, la seua. I arriba sempre un moment en què aquesta mateixa realitat ens esclata a la cara com la bomba d'un kamikaze, inesperada i demolidora. Quasi que ens havíem oblidat que hi era!

En aquests casos, la cosa està clara: la realitat s'equivoca. Esdevé una terrorista que pretén acabar amb un món perfecte d'idees i projectes.  No pot ser que aquests nostres ideals tal volta estiguen equivocats, potser s'aguanten sobre mitges veritats, siguen parcials o partisquen d'una visió incompleta del món (siguen, per tant, superficials, esbiaixats i buits). No, no pot ser: quan la realitat se'ns rebel·la només que podem fer que compadir-la, al mateix temps que aprofitem per recordar-nos les nostres bondats, com som d'assenyats i perfectes, i com de menyspreable és la resta de sers reals. Però passa que nosaltres hem deixat de ser-ho. Hem eixit de la cova de Plató i, més que deixar-nos il·luminar pel Bé, ens hem fos amb la llum i irradiem la saviesa a la resta del món. Qui no ens segueix va tan errat!

(...)

Darrerament m'ofega tanta llum... I més si ve d'un sol focus que m'il·lumina com acusant-me no sé massa bé de què. Estic fart de tants principis veritables. De gent que té clar el sentit o el sense sentit de les coses quan la interrogació a mi, senzillament, m'aclapara. 

(...)

Busque desesperadament unes ulleres de sol. A ser possible, de soldador. Si algú en tinguera, li estaria molt agraït.