L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

3 de juliol del 2009

Sostre de vidre

Vols dir? ...

Així doncs, Édgar és... (silenci còmplice, somriure victoriós).

Sí, Édgar és... això.

Édgar "ho"és.

He vist les teues fotos al Facebook! Què boniques... ! I escolta, la bandera eixa...
Com és això...? Què és...? (somriure de "t'he pillao").

A veure. Molt orgullós està aquest país de tantes lleis progressistes. Tothom té el progressisme a la boca i és super tolerant i super liberal i respecta sempre les opcions dels altres. Però al mateix temps, la riseta i el tabú continuen sortint davant la diferència. Llavors, a què juguem? I ara que miro aquestes situacions, em fa ràbia de no haver-hi eixit al pas d'una manera totalment tallant i evidenciadora de la idiotesa i el rebuig.

La gent (genèric que ocupa familiars, amics, companys de feina, persones amb qui et trobes al dia a dia) encara tracta el fet que jo sigui gai com un tabú. Per què no acabar la frase? On és la naturalitat? Es continua esquivant la paraula: Édgar és MARICÓN. Òstia. MARICÓN! I què? Sí, sé que maricón és despectiu, però tinc dret a usar-la per evidenciar que "encara" és despectiu; dir gai, però, encara costa. Risetes, pronoms, rodejos, silencis. PPPfffff. Fins i tot qui vol mostrar que t'accepta no deixa d'actuar amb un cert paternalisme.

La diferència conviu amb tothom. Ser gai o lesbiana pot passar-li a un company o companya de feina, però també a un fill o a una filla, germà o germana, amistat, o fins i tot, a un pare o a una mare. Perquè la diferència és allò normal. Som rossos, morens, castanys, alts, baixos, pigatosos, pèl-roigs, tenim els peus plans, còncaus...I què? També som gais, negres, dones, lesbianes, nens, nenes, adolescents, joves, vells i velles... I si afegim els nostres trets culturals i ideològics, podem fer infinites combinacions amb agnòstics, ateus, cristians, catòlics, jueus, musulmans, comunistes, liberals, socialdemòcrates... blablablalba

L'estrany a aquestes hores són les actituds que trobem. Es deixa veure que allò masculí, allò referent als blancs, als catòlics i als europeus i gent "de bé" continua sent la norma. La resta és veu com una desviació, més o menys acceptada, però al cap i a la fi una desviació. Per això crec que a partir d'ara, quan detecte un rodeig hauré de ser clar. I perdoneu si us molesta que sigui explícit, però és que arriba un moment que em perdo d'allò més.

Sóc maricon. I què?

1 comentari:

albert ha dit...

doncs, si, encara estem en l'ús de la paraula "acceptar", quan no de "tolerar". Prou d'hipocresia: respectar, d'igual a igual i, si ets capaç, estimar. Si no, és el teu problema.