L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

31 de desembre del 2013

Intensiu




Eixides de sol des d'Ulldeter, 28, 29 i 30 de desembre. 
Intensiu: és l'adjectiu que descriu perfectament el curs d'iniciació a l'alpinisme que el CEC ha organitzat durant aquestes vacances nadalenques. Havent eixit del refugi d'Ulldeter a l'eixida de sol, tornàvem cada dia a la posta després d'haver estat tot el dia immersos en el món de l'alpinisme: autodetencions, ús de piolet i grampons, cerca amb l'ARVA de víctimes d'allaus, rappel, escalada en ensamble, reunions, etc... I encara aprofitàvem el temps que quedava fins al sopar per fer tallers d'orientació, nusos... Esgotador però gratificant!

Gratificant perquè el curs m'ha obert un munt de possibilitats noves per viure la natura i la muntanya. L'ascensió al Gra de Fajol en hivern, primer per un vessant amb poc pendent usant el piolet i els grampons, després per un corredor de neu senzill utilitzant la tècnica d'escalada en ensamble, ha estat una vivència magnífica, no només per les vistes que es tenien, que abraçaven des de les valls de Conflent fins a Montserrat de nord a sud, i del Puigmal i les valls del Freser a la Costa Brava i Vermella d'oest a est, sinó per la satisfacció que he viscut pel fet d'haver pogut superar algunes pors i haver assolit aquest objectiu que m'havia marcat. I és que de vegades tenim una percepció errònia de les nostres possibilitats, i malgrat ser una mica maldestre i atrotinat, he pogut realitzar amb èxit tot allò que se m'ha proposat, i m'ha quedat ben clar que hi ha coses que de tant en tant cal canviar del sac de les pors al de les il·lusions.

Això sí, no ho haguera pogut fer sense l'ajuda dels monitors, que ens han transmès seguretat i han resultat uns guies excel·lents. Agrair-los l'experiència, i també la companyia dels altres participants del curs, amb qui ho he passat genial.

El Pirineu atrapa!

Rumb al coll de la Marrana
Gra de Fajol, 2712 m
Vall del Ter
Al fons, el Canigó, mític i llegendari
Gra de Fajol Petit des del Gran
El Ripollès
Rappelant durant una xicoteta nevada
Monitor obrint via...
Gra de Fajol durant l'eixida de sol
Ascendint al Gra de Fajol per un corredor de neu
Bastiments. Al darrere, el Vallespir
Montserrat
Vall del Freser