L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

12 de febrer del 2014

Insomni



Ahir per la nit vaig entrar a Twitter. No podia dormir i aprofití l'avinentesa per furgar una miqueta en l'actualitat del dia. I confesse que em quedí perplex. En un sol dia el PP ha fet servir la seua majoria absoluta per carregar-se el principi de justícia universal, per tombar la proposta de llei que pretenia evitar els desnonaments i per tirar endavant al llei que retallarà els drets reproductius de les dones. 

No sé quin dels tres punts em sembla més escandalós. Es diuen defensors de la democràcia i dels drets humans, però perverteixen el sistema democràtic a tothora i es venen els drets humans per quatre xavos: no creiem que vulguen defensar els interessos econòmics d'Espanya a la Xina, sinó la fortuna dels quatre empresaris de torn que s'hi estan enriquint. Amb l'assumpte dels desnonaments demostren que el govern està al servei dels interessos econòmics d'uns pocs, i amb la retrògrada llei de l'avortament, que Espanya encara viu presa del nacionalcatolicisme més ranci i deshumanitzador. 

Però el que més perplexitat em creava era el fet de veure imatges on ministres del govern central, en un dia tan sinistre com el d'ahir, apareixien rient fins mostrar la campaneta, o les diputades aplaudint i victorejant el gran "triomf" que havia suposat el respecte de la disciplina de vot per tots els diputats populars durant la votació per aturar la proposta de retirada de la llei Gallardón. 

Crec que feia temps que no sentia tant de fàstic, indignació, odi, pena i preocupació. Ara ja no crec, sinó que sé, que vivim governats per una quadrilla d'idiotes indignes i mediocres. 

Què aplaudeixen exactament? Que algú m'ho explique!