L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

12 de gener del 2015

Algun dia, faré com Tirisiti


Aquest Nadal també tinguí l'oportunitat de veure el Betlem de Tirisiti: no només viu "el més gran espectacle" des de la butaca, sinó que també com es fa aquest gran espectacle des de les seues mateixes entranyes. He de donar gràcies a E. i H. per la seua hospitalitat i la seua companyia, i per l'oportunitat de gaudir i conèixer aquesta joieta patrimonial d'Alcoi.

Què dir, sobre el Betlem de Tirisiti? Que és, senzillament, entranyable. I com no, que admire la filosofia de Tirisiti. Algun dia faré com ell.

Sí, perquè encara no estic fart de toooooooooooooot, com afirma estar-ho ell, però gairebé. Així doncs, m'ha semblat una bona idea la seua solució: anar-se'n a la lluna. I amb globus. Que el globus caurà? És un risc. A Tirisiti li cau, i se l'estampa. Segurament, mor. Però què més dóna: ho ha intentat. L'altra opció era quedar-se en un món ple d'insensats, d'imbècils i de gent que només fa que mirar-se el melic mentre parla i parla, escopint discursos insofribles.

Ara bé, em sorprèn l'eixida de Tirisiti: perquè durant els 20 minuts que dura l'obra, mostra una actitud davant la vida pragmàtica, vividora, desimbolta. Treballar, poc; patir, menys encara. Que la dona s'ho fa amb el sagristà: i què? Que l'acusen de malfaener... Bah!

Però al final se n'adona que res va amb ell... I sí, donen ganes d'intentar l'aventura de Tirisiti. Què voleu que us diga.

Ara bé, abans d'encetar el gran viatge he de conèixer millor Alcoi. Sens dubte, un bon propòsit.


El Molinar
Alcoi compta amb un ric patrimoni industrial, ara ja abandonat
En aquest parc es muntava antigament la caseta de fusta on es representava
el Betlem de Tirisiti, el més gran espectacle! 
Muralles

Pont de Sant Jordi

Ins Square, també coneguda com la plaça de Dins. Antic claustre d'un convent


El carrer Sant Nicolau està ple de casalots modernistes,
entre ells, l'edifici del Cercle d'Empresaris, amb una
interessant biblioteca... 
Portalot del Forn del Vidre