L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

18 de setembre del 2009

Reptes... impossibles?

Escribo este papel
y lo convierto en barco,
que llegue hasta tus manos
cruzando los charcos.

Una de les coses que vaig fer durant el període de preparació del curs és posar al vestíbul de la "barraqueta" on són les classes de 3r i 4t del col·le on treballe un racó per als recordatoris. Amb un fons groc ben vistós, plastificat, vaig posar la primera fita: divendres tots menjarem fruita! Fotos a tot color de fruites suculentes ben plastificats i que cridaven bé l'atenció.

Bé, fins avui no he fet esment al cartell. Volia comprovar la curiositat dels meus alumnes. Després d'haver passat una mitjana de 15-20 vegades al dia per aquest indret on està penjat, només tres n'havien llegit el contingut, i un li sonava que hi havia una foto d'unes fruites. En quin tipus d'univers estan clavats aquests nens i nenes? No tenen cap curiositat per res? Van a l'escola en un curs nou, veuen coses noves i ni tan sols les llegeixen! Quatre paraules!

I se suposa que hem de motivar-los a assistir a les biblioteques, a llegir amb regularitat i a gaudir de la literatura. Si són uns zombis! Ben mirat, si aprenen a saber on són en cada moment serà una gran consecució. I tal vegada si sóc capaç de transmetre'ls com gaudesc jo de les paraules se'ls encenga l'espurna de la curiositat... Curiositat que els moura, de tant en tant, a obrir algun llibre. Això sí, segur que el llibre ha d'anar fins el nen, perquè si hem d'esperar el contrari pot ser morim durant l'espera.

És el que hi ha, què li farem!