L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

6 de desembre del 2010

Aclariments

En el post anterior escric que "defense plenament" el col·lectiu dels controladors aeris. No m'entengueu malament: han jugat una molt mala passada a molts milers de persones. La cabronada que han fet és grossa i poc justificable. Però malgrat que no siga justificable de cap manera, és del tot comprensible. I és això al que em referia: al seu dret a reivindicar, a estar fins el nas d'una empresa i d'un govern que lluny d'estar interessats en una negociació justa d'un nou conveni, els han ningunejat i els han tractat, més que com a ciutadans, com a súbdits!

El que a mi m'ha quedat clar de tot aquest assumpte, és:

1.-La incompetència del Ministre de Foment i d'AENA, a qui continue pensant que s'haurien d'adreçar totes les mirades i la demanda de responsabilitats.

2.-El tracte nefast, malgrat excepcions, que han ofert la major part de les companyies i la pròpia AENA als viatgers: manca d'informació i d'atenció bàsica.

3.-L'herència de la dictadura s'ha fet patent: l'exèrcit ha intervingut. No per recolzar la societat civil, sinó per doblegar-la. En aquest cas, l'actitud dels controladors. És molt greu per mi. En un país "normal", l'exèrcit, un cop plantats els controladors, hauria ocupat les torres de control i s'hagués ocupat del trànsit aeri. Aquí Defensa s'endu el gruix dels pressupostos de l'Estat, i sembla que l'única cosa que ha sabut fer és obligar per la força i la coacció als controladors a tornar al seu lloc de treball. Per què no han pogut ocupar-se ells del trànsit aeri? No hi havia suficient gent formada i amb un nivell suficient d'anglès potser? Som una república bananera!!!

4.-Els mass media i el govern han desviat l'atenció, tota, cap als controladors per evitar que la gent sàpiga des d'on arranca el problema realment, què ha anat passant i fer evident la incompetència d'uns i d'altres. Em fa gràcia veure eixir a Pepiño Blanco a la tele informant que ha arribat hora de la justícia...

I de la dignitat, senyor Blanco? No ha arribat l'hora també de la dignitat?