L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

23 de maig del 2014

Molt i molt important!

L'altre dia rebí un correu. Després d'un gran circumloqui, el missatge era aquest:

És MOLT i MOLT IMPORTANT que el 25 de maig VOTEU i que VOTEU SOBIRANISME.

I em preguntí: què és votar sobiranisme? Votar CiU, ERC? Una merda que es mengen! (Així de rotundament ho afirmaria la meua àvia). A aquests partits que amb el seu treball parlamentari han donat el vist-i-plau a les retallades dels nostres drets i dels nostres serveis públics decretades per la troika? A aquests partits que ens estan manipulant com uns titelles amb el pretext de l'anomenat "procés"? A aquests que s'alien per alentir les causes contra la corrupció, i tapar-se-la els uns als altres? A aquests que legislen per beneficiar els grans empresaris, fer que n'isquen impunes de les corrupteles i estafes? A aquests que han salvat els bancs a costa del nostre benestar? Estan podrits!

M'entendreu millor amb aquest exemple que ara us pose. De sobte, el govern central està decidit a decretar una retallada de canals TDT per a la televisió pública catalana: crit al cel. Roda de premsa del Govern de la Generalitat. Desenes de titulars de premsa. El català en perill! L'autogovern violat! Paral·lelament, apareix això a les xarxes socials:


I pocs dies després, una protesta del personal d'aquest mateix hospital per denunciar una altra retallada, l'enèsima, que posa en perill la qualitat de l'atenció que aquest servei públic imprescindible pot donar-nos als ciutadans. Sols, recolzats per una minoria. Silenciats.

Als mitjans? Poca cosa. Tots parlant del tancament de canals de la TV3, dels atacs al català... i els atacs als nostres serveis públics empetitits i silenciats. El Govern de la Generalitat? És qui promou aquesta retallada! Culpa, també, d'Espanya? I una merda! Són tan conservadors i neoliberals com els qui governen a Madrid! Volen que l'empresa privada es beneficie de la destrucció dels serveis púbics (públics: de tots), convertint serveis i drets en mercaderies. N'estan ben satisfets.

Sí. Considere greu l'atac a TV3 per part del Govern Central. Moltíssim. Però considere encara més greu com utilitzen aquest fet per jugar amb nosaltres, per manipular-nos, per treure'n profit... Fins al punt de dubtar si no serà una estratègia d'ambdós governs, del mateix color en les afers socials i econòmics, per aconseguir una hegemonia de la dreta al Parlament Europeu. Perquè... com se li ocorre al Govern Central anunciar ara, en la vespra de les eleccions, aquesta mesura impopular? Són ximples, però tant no. Una idea descabellada? Estic segur que no l'erre tant com pareix...

No. Perdoneu que us diga, però no cal votar en clau sobiranista. Cal votar en clau social, en la clau dels nostres drets, de la justícia social i de la igualtat que, cada dia més, es veu diluïda per la falsa llibertat. 

Qui vote CiU o ERC pensant-se que ho fa pel país, l'erra. Aquests són justament els qui estan desfent el país per vendre'ns-lo als lobbys econòmics. I mentrestant, juguen amb els nostres sentiments i la nostra cultura perquè els donem el nostre vist-i-plau a les urnes. Se'n riuen de nosaltres. Al PSC? No em feu riure! A ICV? No sabria què vote!

No diré a qui he votat (ho he fet per correu). Però no m'amague de dir que no he votat en "clau sobiranista". Així, entre cometes. He votat per l'Europa dels pobles, de la justícia i de la llibertat, però d'un partit les prioritats del qual crec que s'acosten a les meues: sóc independentista, però per damunt d'això sóc un ciutadà sensible a la injustícia i la desigualtat. I és que l'únic partit sobiranista que per mi té credibilitat, per la seua coherència i la lluita contra la injustícia social, són les CUP, i no s'hi presenta a les europees. I els abanderats de l'anomenat "procés" fa temps que han acabat amb la meua paciència.

De veritat que amb la vostra no?

De tota manera, no cal acalorar-se massa. Només votem per triar els nostres (?) representats que formaran part d'unes institucions que només gestionaran allò que la troika -el BCE i el FMI, els lobbys econòmics i les grans multinacionals- hagen decidit per endavant prescindint de les nostres necessitats, dels nostres drets, de l'equilibri ecològic, de la pau i de la mateixa democràcia. Desigualtat, injustícia, guerra, misèria, despotisme, repressió, exclusió, consumisme, capitalisme sense control: això ja està decidit des de fa temps.

Per què ens enganyem? La democràcia no existeix. Tot és una gran mentida.