L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

9 d’agost del 2014

Vistes frustrades.


Fa uns dies publiquí aquesta fotografia de la serra de Corbera presidint les dunes de la Devesa. I buscant un mirador privilegiat cap a l'Albufera, vaig decidir, mogut per una arrancada de les meues, ascendir el Cavall Bernat, que si bé no és el seu cim més alt de la cadena muntanyosa, sí que és el que té les vistes més espectaculars cap a la marjal de Sueca i l'Albufera.

El Cavall Bernat s'alça al nord de la vall de la Murta, una de les més emblemàtiques i més belles de la comarca de la Ribera. Per arribar-hi, s'ha de seguir la senda que puja a la Creu del Cardenal (el pic més transitat del paratge) i, en arribar al coll, desviar-se per una terrassa que queda a mà esquerra i que mena a una canal de pedres que és fàcil de pujar, tot i que millor si s'hi va amb bon calcer. 

Quina mala sort en arribar a dalt de tot, mort de calor, i veure com la humitat i els núvols s'engolien la marjal i feien invisible l'Albufera! Caldrà tornar-hi... Però la veritat és que la llevantada no només dugué frustracions, sinó que també em va regalar uns moments realment màgics. Si no, jutgeu vosaltres mateixos.




Monestir de la Murta
Vista des del camí

Creu del Cardenal
Parets que fan semblar la muntanya inaccessible
Vista de la Serra de les Agulles
Montdúber

Muntanya de Cullera envaïda pels núvols i la humitat del vent de llevant
Les valls de la Murta, la Casella i d'Aigüesvives

Núvols topant amb la muntanya

Monestir des del cim, entelat per la humitat