L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

16 de novembre del 2015

CUP i la negativa d'investir Mas president

Només vull recordar que la CUP està complint, senzillament, amb el seu programa electoral, i que abstenir-se o votar afirmativament a la investidura de Mas suposaria una contradicció difícilment justificable amb els seus principis davant dels seus votants -ja no se la creuria ni el Tato, per parlar clar-.

Recordem, però, que si Junts pel Sí, que va camuflar Mas a la llista de forma enganyosa per no fer tanta olor de podrit, no és capaç de proposar un altre candidat a la presidència de la Generalitat, evidenciaria que tot el "tinglado" (eleccions anticipades, presumptament "plebiscitàries", manifestacions vàries, etc.) no ha estat pel "procés", sinó per salvar el cul a Convergència després d'anys de màfia, corrupció, retallades, privatitzacions, servitud a la gran banca i abusos policials. Salvar-li el cul i, de passada, possibilitar que ens la continue estacant sense lubricant mentre veiem onejar la bandera.

No hem d'oblidar que Mas abraçà el "procés" quan va veure que el podia salvar d'una catàstrofe electoral. L'única pàtria de Mas són els interessos econòmics d'una minoria d'especuladors, banquers i grans empresaris, en gran mesura (pel poc que anem coneixent a través dels mitjans) corruptors i mafiosos, del seu entorn i el del seu partit.

Una companya deia que gràcies a ell som "on som"... Gràcies a Mas? (Cara de pòquer). Però... Algú em pot dir on som? Portem tres o quatre anys repetint cantarelles de promeses buides, tant a Barcelona com a Madrid! El passat 27-S vam tenir unes eleccions al Parlament de Catalunya com les que hem vingut tenint des de fa més de trenta anys: els fets posteriors ens ho estan demostrant. Ara, mentre parlen de pàtria, de país i de sobirania, se la venen a les multinacionals votant a favor del TTIP a Europa!!! Va, no siguem tan destrellatats, que semblem panolis de vegades. Cal veure els fets en conjunt: què duen al Parlament, què voten a les Corts Generals, que voten a Estrasburg: llavors podrem discernir on collons ens porten. I sobretot: què i com voten en relació a allò no relacionat directament amb "el procés", però si amb la nostra vida diària i a l'exercici dels nostres drets "no-nacionals": sanitat, educació, habitatge, llibertat d'expressió, llibertat de manifestació...

Mas vol poder i influència per als seus. I prou. Ell és la garantia que certes polítiques tindran continuïtat: les que esquarteren els serveis públics i els venen als interessos privats, convertint els drets en productes de mercat per aquells qui puguen pagar-se'ls. Si Junts pel Sí es nega a canviar de candidat, demostrarà que la seua raó de ser no és un projecte de país, sinó els interessos dels de sempre disfressats amb la bandera.

Crec que qui no és capaç de veure és un poc miop.