L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

8 de desembre del 2016

Històries de l'Open House (7): bambant per ciutat

Detall de la façana de l'església de Pompeia
En definitiva, l'Open House és el pretext per prendre's un cap de setmana de vacacions i descans de la rutina habitual. La rutina a ciutat, la rutina d'anar-se'n de ciutat. I no sóc dels que menyspreen les rutines: senzillament, pense que és tot un plaer -fins i tot, un deure- trencar-les de tant en tant, i més si es fa vaguejant per Barcelona amb una càmera a la mà fent de turista pels espais quotidians.

Crec que el que més m'ha agradat redescobrir és el Gòtic matinal, buit de turistes, amb la poca vida de barri que li queda. De la catedral a la façana marítima, el passeig pels carrerons situats dins i fora de l'antiga muralla romana és un dels plaers que el turisme massiu ha convertit en tortura.

Per cert! Un dels altres edificis que vaig poder esbudellar fou l'antiga casa de l'Ardiaca. En tenia especialment ganes atès que, en els temps que fou seu del Col·legi d'Advocats, era freqüentada per Josep Pla. Les seues sales i biblioteques no deceben en absolut: un goig haver-les descobert abans que els pedagogs organitzen la crema de llibres! (Sarcasme).







CASA DE L'ARDIACA


Una nota irònica de Doménech i Muntaner
  





Biblioteca Massana



Detalls de la Biblioteca Toda





I alguns raconets i detalls de Sant Gervasi i Sarrià:



Consolat de Mèxic