L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

12 d’agost del 2008

De nou aquí.

Ja ha passat. Uns dies en què crec que hem desconnectat totalment de tots els nostres lligams. L'única cosa en què pensar: quant caminar el sendemà? 25, 20, 30 km? Quant aguantaríem carregats amb les motxillotes? Plouria, faria sol?
El camí és fantàstic. Ple de contrastos i gent nova, paisatges nous, natura, ruralitat, vaques, art i urbanisme lleig i cascs històrics impressionants. I la plaça de l'Obradoiro, meta última, que ens acollí amb una aparent passivitat. Ah! I el menjar! Com es menja a Galícia, i què barat! I els companys del camí: arreu gent disposada a parlar, a compartir experiències i a riure dels mals del caminant.

Crec també que els moments de silenci del camí ensenyen moltes coses. No us les vaig a contar, són coses de cadascú, hehe. Hem acabat desfets, sobretot els nostres peus, però malgrat això, ja estem pensant en quina ruta fer l'any vinent. I aquesta meta vital: fer-lo des d'Algemesí. Un poble que, malgrat ser una caqueta al costat del Xúquer, ara té per a nosaltres un nou encant pel fet d'estar farcit dels símbols del Camí de Sant Jaume.

Ànim caminant!