L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

16 d’agost del 2008

Prohibicions, no tradicions

Un any més ha passat la Festa d'Elx. No hi he anat, supòs que deu haver estat emocionant, com sempre... Però sempre que hi penso no puc defugir com d'absurda és la idea que les xiquetes i les dones tinguen vetada la seva participació en la representació del misteri. L'absurde arriba a tal punt que la Mare de Déu i les seves companyes són representades per xiquets!! La Mare de Déu amb piu!! Qui ho diria, travestisme en l'església catòlica :D
Clar, i molts diran que és la tradició. Però... ¿tradició una prohibició absurda? Per molt de temps que faci que aquesta prohibició existeix, no deixa de ser això: discriminació, anacronisme, barbaritat, ridícul.
En fi, llevat d'aquest detall continua sent un acte lloable. L'única peça de teatre sacramental medieval que continua representant-se en la península de forma ininterrompuda des de fa segles. I en català! Si no heu anat mai us el recomano. S'emocionareu malgrat ser ateus empedernits, hehe. Ara, haureu d'anar amb temps suficient per pillar un bon lloc. Enguany, que és parell, fan representacions l'1 de novembre.