L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

8 de setembre del 2008

Qüestió d'humilitat

Us conte, que no tè pèrdua :D. Resuta que Aigües de Barcelona-Agbar, amb l'objectiu de donar a conèixer la seva activitat a la societat i fomentar la valorització i l'ús sostenible de l'aigua, ha proposat als docents el projecte de treball "Gotagotham"; amb aquest projecte, s'enceten un conjunt d'activitats dirigides a les escoles i dutes a terme, sempre que es puga, per monitors de l'empresa, per tal d'arribar a uns objectius relacionats amb el tema de l'aigua i amb una línia de treball clara: jugar per conèixer, conèixer per estimar.

Com que és el primer any que s'enceta el projecte, han pensat un estàndard per als centres: grups de 50, que equival a dos classes d'un curs en els col·les de dues línies, i a un cicle sencer en els col·les d'una sola línia... Doncs bé. Crec que està clar que hi ha col·les de tres línies, de sis línies i de vint línies, però per encetar una cosa i veure com funciona, crec d'allò més normal que s'obte per un estàndard, com ens han explicat. No?

Doncs els assistents a la presentació del projecte han vist aquest fet com una ofensa. La impossibilitat que anessin monitors als centres més grans era evidenciada amb intervencions que semblaven retrets, d'una manera quasi maleducada, sense valorar ni agrair l'esforç de l'empresa en aquest projecte. I que si el col·le d'una línia, si el projecte era per a nens de segon a quart, que només podríem triar dos cursos, que si la ratio per aula era de 28 què fem, que si, que si... que si... Uf! Jo m'he sentit avergonyit, perquè es notava la voluntat de les persones que teníem davant d'arribar a quants més nens millors, oferint-nos tot el material que disposaven en cas que els grups foren més grans per tal que els propis docents dueren a terme l'activitat...

En fins, nosaltres no ens hem queixat gaire. Triarem dos cursos i avant, si un es queda fora, l'any que ve més. I si veiem que l'experiència és positiva, podem proposar que s'amplie el nombre e monitors i grups, no? Damunt, ens han convidat a menjar i beure, ens han fet un obsequi, el lloc era ideal (la torre Àgbar). Què més es podia demanar?

Hi ha gent que es queixa de tot!!
I és que ... "a caballo regalao, no le mires el tinglao".