L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

13 de febrer del 2012

El "monument"




Potser no era el millor dels moments per protestar, però si analitzem detingudament la situació, tampoc seria lògic que es feren certes coses sense haver de sentir l'enuig evident, cada vegada més palpable, de la gent. Qui la fa, ja que no la paga, almenys que li pique el cul.

Avui han inaugurat el monument als Castellers en el marc dels actes de la diada de Sta. Eulàlia. Els treballadors de la TMB i algunes associacions veïnals del Gòtic han irromput a la plaça de St. Miquel, on s'ubica l'esmentada "obra d'art", per escridassar l'alcalde i boicotejar l'acte. És cert que potser el col·lectiu casteller no es mereixia aquesta rebuda, però no és menys cert que he entès perfectament la gent que cridava en veure què havia costat aquell munt de ferralla horrorosa que han anomenat "monument": 630.000 euros!!! Es pot retallar en nom de l'austeritat i invertir tants diners en una nimietat com aquesta?  Quin haurà estat "l'artista" que haurà estat pagat, i amic de qui era? Déu meu!

Les retallades a la TMB són més que conegudes. Tots hem patit l'abusiva pujada de taxes.  Pressionen cada vegada més al col·lectiu de treballadors. Han suprimit línies i serveis. Jo no conec ben bé tots els que han eliminat, però si un: l'autobús que pujava fins St. Genís dels Agudells. És evident que era poc sol·licitat, però també és veritat que una persona d'edat avançada no pot anar sola fins l'estació de metro més propera: un barri poc accessible que necessita aquest servei... o és que el servei públic s'ha d'oferir segons la rendibilitat, i no de les necessitats de la ciutadania? O és que si tens un pis a St. Genís has de comprar-te per collons un cotxe?

L'alcalde i els responsables de TMB han "advertit" que no es pot fer la vaga coincidint amb la Barcelona Mobile Connect. Des de quan són ells els qui han de posar el dia que es pot fer vaga? No és la vaga un mitjà de pressió a l'abast dels treballadors, i un dels seus drets? Que hem de fer la vaga diumenge per no molestar-los? I qui en tindrà més la culpa, els treballadors que la convoquen o uns gestors que han demostrat ser poc més que uns inútils?

Avui m'ha passat tot això pel cap durant la protesta i simultani acte d'homenatge i inauguració del monument als castellers. Però el meu enuig ha crescut de manera considerable en veure, tot seguit, qui presidia la jornada castellera des del balcó de l'Ajuntament. Trias havia d'estar, però Visenterramón, alcalde d'Algemesí??

Després d'haver malbaratat 8 o 9 milions d'euros de diners públics en un projecte que tothom li advertia que era una bogeria, i que ell va dur endavant per "collons"; després d'haver fet una pifiada d'aparcament sense entrada, que ninguna empresa vol gestionar i del que ningú vol ni pot comprar una plaça d'aparcament, havent deixat endeutat tot el poble durant anys i panys... el tio no estava a la presó. Jo al·lucine. L'havien convidat amb tots els honors, amb el pretext de l'homenatge a la Muixeranga, a presidir la diada castellera des del balcó.

Entre els 630.000 euros en ferralla horrorosa, retallades de metro i ineptes presidents, em faig una pregunta: de qui fan burla? De mi? De nosaltres? No ha arribat ja l'hora de plantar-se?

També m'he preguntat amb quina llengua es comunicava Visenterramón amb els seus companys de balcó. Parlaven tan i tan contents! Ai, gaudiu de les fotos, no tenen pèrdua!