L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

29 d’agost del 2015

Tabarca

Illot de la Naueta, a l'extrem oriental de l'illa. Al fons, el de la Nau.
Entre ambdós illots hi ha una important reserva marina entre els esculls.
Hi anàrem en un dia gris, com la majoria dels que ha dut aquest agost estrany, però els colors de la cendra que prengueren el cel i la mar, amb regusts verdosos, no impediren que Tabarca ens semblara un xicotet paradís. Arribar a una illa en vaixell sempre té alguna cosa d'emocionant. També en el cas de Tabarca: el marcat contrast entre l'horror de Santa Pola i el poblet pintoresc de l'illa potser faça que les expectatives que es tenen en desembarcar-hi siguen encara més grans.

L'illa es travessa en una mitja hora escassa a peu. A l'extrem oriental, el poblet, que encara conserva la major part dels seus elements defensius. A les portes de llevant de la muralla hi ha un istme estret que uneix la part habitada amb la resta de l'illa. Allà és on hi ha el port i una platja d'arena ofegada de banyistes -millor fugir-ne-. A pocs metres hi ha la part més interessant de l'illa, un petit altiplà coronat per la torre de Sant Josep i el far i rodejat de cales de pedra d'aigües totalment transparents, que adquireixen tons verdosos per les característiques geològiques de l'illa. 

És a les cales on vam gaudir com a xiquets: quin fons marí, espectacular! Vam veure fins i tot cries de nero (si és que els nostres coneixements limitats sobre la fauna marina no ens enganyen). I en projecte un nou caprici: comprar una càmera subaquàtica. Com ens agradaria de poder fer fotos a les meravelles que s'amaguen sota l'aigua!

Us deixe amb unes fotos que parlen per elles mateixes.

Arribant a l'illa

Estiu sec: paisatge desèrtic. A la primavera, tot canvia.

Torre de Sant Josep
Far



La posidònia morta s'apropia les cales i raconets de la costa



Illot de la Nau


Porta de la Trancada



Un dia de grisos