L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

14 de maig del 2009

Imbècils.


Què s'han pensat aquesta plaga pestilent! Avui per fi ho hem lograt. Ningú ha dit una asquerosa paraula en castellà a l'escola.

Ha estat, però, una dura setmana plena de batalles. Dos nens morts, una nena ha quedat guenya i dos pares han rebut una palissa que els ha fet ingressar a l'hospital. A l'altra, que tornen. S'atrevien a parlar en castellà. I això té fàcil solució: manilles, tortura i òsties a dojo. Per no dir de les llargues hores que passen a la cambra de les tortures, on se'ls tanca amb rates i insectes varis per tal que n'aprenguen la lliçó. Culpables? Que si ens sentim culpables? Un funcionari no té consciència. Són consignes del departament. 

Per suposat el treball es complementa amb la denúncia. Si un pare o mare ens fa un comunicat en castellà, no dubteu que els mossos en queden assabentats i se li posa la pena pertinent a la família, que va des de la multa dinerària, l'abús físic o psicològic o la confiscació dels seus béns (depenent del contingut).

En fins... Madrileños, no os asustéis, que es todo una coña...

Perquè sortosament, nosaltres no som com ells. El respecte, la pluralitat i la tolerància són fonaments de la nostra tasca docent. I per això mateix, sóc dels que m'he sentit insultat amb la nova campanya publicitària del Partit Popular. Paraules me n'ixen poques, però contundents: millor no les anomene en aquest post. Només dir que cal ser molt molt molt refilldeputa per mantenir aquest propòsit de manipular l'opinió de la gent per uns quants vots...

Uis... He dicho puta? Quería decir miseria moral.