L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

7 de gener del 2014

332 m


Potser la fita no siga massa elevada, però ascendir-hi en un dia de pluja, així com són les roques d'esvaroses, no resulta gens fàcil! Ara bé, no podem negar el gran valor natural i paisatgístic del Penyal d'Ifac: la gran roca s'alça al bell mig de la Costa Blanca, i és una de les icones del nostre litoral. Des de dalt es pot contemplar una vista fabulosa que va des dels caps de la Nau i de Sant Antoni fins a la Serra Gelada, sense oblidar que els dies clars l'illa d'Eivissa és perfectament visible. Jo tinguí la sort de veure-la: com és de xicotet el món que vivim! Malgrat les barbaritats urbanístiques que se'ns evidencien des de dalt, el paisatge és bell i impressionant.


Entre la barana de fusta, els gratacels insultants de Benidorm


Serra Gelada i Benidorm
Bèrnia en primer pla
Eivissa
Cap de la Nau
Port de Calp i les Salines
Panoràmica de Calp i de la Serra de Bèrnia
Al cim


De Calp, a banda del Penyal, l'únic que paga la pena, per a mi, és el port i els restaurants que hi ha a la vora, on es pot menjar molt bé a un peu raonable. Passejar per Calp és depriment: us aconsellaria que el café i la passejada de després de dinar la féreu a Altea, pocs quilòmetres al sud. El seu casc antic és molt agradable de passejar, i les vistes des dels seus miradors paguen molt la pena.

Ifac, Calp, Altea: escenari per a un retrobament esperat amb la meua estimada M.! Ella va ser l'autèntic tresor i al·licient del dia. Fins a la pròxima!


Penyal d'Ifac des d'Altea