L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

11 de gener del 2014

Hamburg: Gefahrengebiet

https://pbs.twimg.com/media/BdXXNI5CIAAL82n.jpg

Els esdeveniments d'aquests dies passats a la ciutat (oficialment "lliure" i hanseàtica) d'Hamburg, provocats pel desallotjament del centre cultural okupa Rote Flora, han estat gravíssims, i crec que són un senyal clar del que ens espera en un futur pròxim: protestes massives i lluita social combatudes només amb repressió, més repressió i manipulació... Com? Que què ha passat a Hamburg?




Com he pogut constatar enraonant amb els companys de feina i altres cercles, la notícia ha passat totalment desapercebuda per la majoria de la gent. I és que els mitjans de comunicació més importants del país (televisions, grans periòdics...) l'han censurada no sé sap ben bé per què (només trobí fa uns dies una notícia a la versió digital de El Mundo, no sé com estarà el tema a hores d'ara...). Una ciutat en ple centre d'Europa en estat d'excepció i no només no apareix en la primera plana, sinó que no és notícia pràcticament enlloc! No us pareix al·lucinant?

Bé, podem aventurar per què. El capital, l'oligarquia i la classe dirigent que té el control de la vida política, social i de l'economia tenen por. Més por que no pas nosaltres que el que ha passat a Hamburg s'escampe com una taca d'oli per arreu de les urbs europees. Perquè saben que els ciutadans tenim motius més que suficients per indignar-nos i lluitar per allò que ens pertany i que ens roben tot pervertint la democràcia i la llei.

La censura dels fets d'Hamburg ens ho ha evidenciat. Per primera vegada he comprès la importància de les xarxes socials i dels mitjans independents. I també que el poder de pegar-li la volta a aquesta situació tan injusta que vivim està, de veritat, a les nostres mans.

Només cal que ens ho creiem!