L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

14 de gener del 2014

Dades

Ací les tenim.

Prenent el valor 100 com a índex de la renda familiar, la del barri de Pedralbes septuplica la de Can Peguera, el barri més pobre: a Pedralbes és de 242, mentre que a Can Peguera ho és de 34. És important fer notar que abans de la crisi aquests valors eren de 194 i 52, respectivament. Avui, el 75% dels barris de Barcelona tenen una renda inferior a la mitjana, cosa que vol dir que són molts els qui malviuen amb poc, i pocs els qui viuen amb molt.

I és gràcies  a aquestes dades que podem percebre el vertader significat del que ens han venut com una crisi. Els recursos hi són, només que han canviat de mans. L'estat del benestar, aquell que havia aconseguit la pau social després dels fets traumàtics de la Segona Guerra Mundial, ha estat desmantellat. Tot el que està passant té unes motivacions i uns objectius clars. Cal ser molt curt per no adonar-se'n.

I la nostra societat s'ha convertit en una bomba de rellotgeria, en què d'ací poc temps debats com el sobiranista tindran poc sentit si les coses no canvien de direcció.

El que passa hui a Burgos o Hamburg potser un senyal del que ens espera viure a tots plegats.

Com ens hi implicarem?

Darrera la proposta del "bulevar", s'amaguen
la corrupció, l'amiguisme i l'especulació