L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

15 de juny del 2015

Dg. 5:15 h, metro de Barcelona

És a aquesta hora que ens apleguem al metro els qui comencem el diumenge i els que acaben el dissabte. Com diferenciar els uns dels altres? A banda de motxilles, maletes i materials de platja i muntanya que porten els primers, les cares ens ho diuen tot: els qui comencen, de son mesclada amb il·lusió i certa expectació davant del dia; els qui pleguen, de cansament mesclat amb cert tedi -amb sabor de decepció i fracàs molts dels qui fan el trajecte sols-. 

Arribant a Palau Reial, lloc habitual de trobada de les excursions del CEC, el vagó es va quedant buit. A dalt, un nou grup amb ganes de muntanya. Aquest cop hem anat al Massís del Canigó: era l'objectiu fer els cims dels Set Hòmens, de Bacivers i Puig de Rojà des del coll de Bocacerç. No obstant, la meteorologia no ens ha acompanyat: a pocs metres del coll, calamarsa, boira, pluja, fred. La muntanya ens ha oferit, però, la possibilitat de fer un passeig cap al Pla Guillem, des d'on hem pres el GR-83 fins als cotxes, que havíem deixat a la Cabana dels Estables. 

Dinant, miràvem l'espectacle: els núvols canviants a una velocitat vertiginosa, els quals, malgrat que ara i adés ens obrien claps de paisatge, han ocultat els cims tothora; la multitud de flors diferents que poblaven el prat; els sorolls de la muntanya... 

Malgrat que de vegades a la muntanya els propòsits s'hagen de deixar de banda, sempre és un cúmul de sensacions positives... I més el Canigó amb la seua màgia llegendària!

PS.- Aquests cims no trigaré en ascendir-los... Me n'he quedat amb unes ganes!

L'ESPECTACLE DE LA PRIMAVERA


Mates de ginestell
Neret (rododendre)




Flors de pi negre carregades de pol·len 
Prat
ELS NÚVOLS, LA BOIRA

En qüestió de segons, la boira engolia una coma sencera
El Vallespir Sota els núvols

Al centre: el Puig de Bassegoda





BOCINS DE PAISATGE

Cabana dels Estables




Els núvols, custodiant els cims: visibilitat nul·la
El coll de Bocacerç des del GR-83