L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

22 de juny del 2015

Eixir de Barcelona...

Veler vora la cala dels Vigatans

Eixir de Barcelona amb el cotxe de vegades esdevé un malson. Motiu: esdeveniments varis. Quan no és la cursa de bombers, és la marató, la mitja o... La triatló. Ahir se celebrà la triatló de Barcelona: des del Port Olímpic fins al Fòrum, entrades i eixides de la ronda litoral tallades al trànsit. Ens quedàrem estupefactes. Després de comprovar que era impossible eixir de la ciutat per eixa via, provàrem Meridiana: acabarem a l'autovia pel carril de l'esquerra, i en cent metres havíem de canviar quatre carrils més a la dreta per poder agafar l'AP7. Impossible. Cerdanyola, canvi de sentit. Agafem la ronda de dalt i per fi, per fi s'obrà el miracle. No tinc paraules per transmetre la mala hòstia que se'm va posar a sobre.

Quan comprendran les autoritats locals que Barcelona no és un escenari d'esdeveniments pomposos sinó que és un lloc on viuen persones i que la majoria d'elles només aspiren a tenir una existència tranquil·la i fàcil? Per què s'empenyen en complicar-nos tant la vida? Per què tot esdevé sempre als mateixos barris? Per què no fan les curses a Pedralbes? Collons!!! Ja està bé!!!

Una vegada ja encarrilats, alleujament. Rumb a l'Empordà, cap a la cala dels Vigatans. Quan ja crèiem conèixer-ne els secrets i els tresors més bonics d'aquest tram de costa, una nova troballa: la cala Futadora. Ens deixà espaterrats tant a la M. com a mi. Aigues transparents, d'un blau claríssim amb tonalitats turqueses. Un fons marí espectacular vora la roca. Una gran varietat de peixos diferents. Un banc de peixos d'una quarantena d'exemplars nedant amb els mateixos moviments plegats, de la grandària d'un braç: em vaig quedar mut davant de tanta bellesa.

Costa Brava!

CALA DELS VIGATANS



CALA SALIONÇ, ocupada per un resort horrible!


CALA FUTADORA









LLAGOSTERA: camp de blat segat.

Ha començat l'estiu!