L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

11 de juny del 2008

Camions

Ahir quan aní a Trinitat Vella, un gran soroll invadia l'estació de metro. En pujar dalt, me n'adoní que venia de una manifa de camioners al nus de la Trinitat. La Ronda de Dalt, tallada. I vaig pensar que això era la realitat. M'explique.
Notícies n'havia llegides moltes sobre la parada dels transportistes. De tot el que estava passant a les carreteres. Però aleshores ho estava mirant amb els meus ulls. I vaig pensar que a la premsa que havia llegit, el to en que estava escrita et portava a pensar com de dolents eren els transportistes. Però allà, en veure-ho, vaig pensar que per fer això, per deixar de treballar, perdre temps, diners i arriscar-se a una detenció, no havia de ser per una qüestió de gust. Sinó per necessitat.
Les coses van mal, i sembla que ningú faça res. Ens resignem. I aquestes persones no ho han fet. Per fi algu fa soroll i mostra el seu desacord... La llàstima és que només ho fem, ho han fet, quan ens toquen la butxaca... Mentrestant, tots callats i contents. Sembla que els únics problemes que realment existesquen siguen els econòmics, però això ho pareix pel nostre egoisme, la nostra manca de compromís i també d'esperança. Ens queixem molt, pensem molt, critiquem molt, però en el fons som conformistes, egoistes i peresosos.
I jo? Què puc fer jo? Com puc fer soroll? Els problemes econòmics m'importen, però no són els més importants per mí. Hi ha tants d'altres. Malgrat que els resultats siguen a molt llarg termini, crec que des de la meua feina m'hauré de plantejar moltes coses.
Reconozco la realidad. Reconozco los obstáculos, pero rechazo acomodarme en silencio o simplemente ser el eco vacío, avergonzado o cínico del discurso dominante.
FREIRE, 1997

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs jo em resigne quan el PP ix per la tele i diu que més que una vaga pel petroli és una vaga contra el govern de zapatero,... quan s'està fent el mateix a França (i allí no està zapatero)... Què ens està passant? resulta que hui en dia que tenim a l'abast tota la informació possible, és més fàcil que mai manipular-nos i fer creure el que ALTRES volen,...Em resgine a engegar la televisió i veure com una notícia es tractada de manera diferent segons siga Canal 9, Libertad Digital, o TVE,... o engegar la ràdio i el mateix,... o llegir el diari i el mateix. I és que tanta informació al nostre abast per al final controlar-la aquells que ens marquen el que hem de pensar i fer. Què trist!

Anònim ha dit...

Home, jo mire que més aviat és positiu que cada mitjà de comunicació doni un punt de vista... L'esfereïdor seria que tothom digués el mateix i de la mateixa manera. Ara, almenys, encara tenim on triar. No els passa el mateix als italians, pobres. Amb MEDIASET, ja tenen tot.

Anònim ha dit...

NO estem parlant de punt de vista sinó de una informació diferent.
El cas de Canal9 és del més claret que hi ha.
"Por la noche, en la noticia sobre la reunión en Almería de Camps y Javier Arenas, el líder del PP andaluz, el president dispuso de un minuto y 45 segundos para reclamar la aprobación del Plan Hidrológico Nacional de José María Aznar que en 2004 derogó el Gobierno socialista. Esa noche, Camps y Serafín Castellano, conseller de Gobernación, fueron los únicos políticos que hablaron en el informativo, exceptuando los 20 segundos en los que habló Arenas. Entre ambos coparon el 7,3% del informativo. Pero sobre el cómputo de noticias de índole nacional y económica, excluyendo las informaciones de sucesos y variedades, el porcentaje de pantalla de ambos políticos ascendió al 26%."

"Dos noticias marcaron la jornada en Canal 9. La conmemoración del XXV aniversario de la proclamación del Estatut valenciano (que ocupó cinco minutos de promedio en cada uno de los dos informativos), y las cifras de desempleo hechas públicas por el Gobierno central, casi 300.000 parados más (cuatro minutos en la primera edición de las noticias de Canal 9).Mientras Pedro Solbes anunciaba que el desempleo se sitúa en el 9,6%, el viceconseller valenciano afirmaba en Canal 9 que su comunidad ha creado 17.500 empleos gracias “a lo equilibrado de nuestra economía”. Es la línea de Canal 9. Frente a la crisis global, “se consolida el crecimiento económico de esta comunidad”, se decía el lunes. Aunque falte arroz en Estados Unidos, Valencia está “en condiciones de garantizar” su autoconsumo, se escuchaba el jueves."
La realidad según Canal 9 (27.04.08)
http://www.publico.es/075382/canal/9