L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

13 d’octubre del 2011

Ciència ficció.

El mestre va programar el projecte. Dos-cents mil documents, graelles i fitxes. Donarien el tema a medi. Després farien un projecte de recerca, un hort escolar, un mural, un diari i una proposta de menú setmanal sa. Tot al voltant de l'alimentació i de la dieta sana. Vindrien uns experts dietistes enviats per la fundació de torn, veurien una desena de vídeos, assistirien a mil xerrades i qui sap si, veient els cogombres, se'ls enlairaria la imaginació més enllà del tema en sí.

El treball va anar que ni brodat. L'hort va quedar preciós. El dossier, meravellós. L'alumnat va quedar totalment conscienciat sobre la importància de menjar bé. "Som el que mengem", havien conclòs després d'hores i hores de treball. A través d'un bloc, ferramenta d'Internet que controlaven la mar de bé, van compartir l'experiència amb alumnes d'altra escola del barri.

Llavors arribà el dissabte, un dissabte més com tants altres. La mama de l'alumne "X", en veure que s'havia portat tan bé, li donà una sorpresa: anirien al Mc Donald's! L'alumne es va portar les mans al cap. Li va dir de tot a la mare, i li explicà fil per randa els beneficis d'una dieta sana i com era d'important no trencar-la. I li va exigir que canviessin això del Mc Donald's per fer a casa un taller d'amanides mediterrànies. Junts anaren al mercat a triar els ingredients. Fou un dia d'allò més complet... i sa!

Dilluns, "X" va contar el seu cap de setmana a classe. El mestre es va sentir molt satisfet: era evident la importància de l'escola a l'hora de fomentar certs hàbits i costums saludables que sens dubte, marcaran la vida de l'alumnat.


...

Sí, tot plegat, és una gran mentida. Però com queda de bé en el currículum i en el bloc escolar!