L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

24 de febrer del 2016

Barcelona, 2016

Decret 15/2016, d'ordenació de l'activitat econòmica i turística de la ciutat de Barcelona.

Preàmbul

Al llarg dels darrers anys Barcelona ha esdevingut un reclam turístic de primer ordre i escenari d'importants esdeveniments amb un gran impacte econòmic. Les autoritats veuen la necessitat de vetllar perquè l'activitat econòmica a la ciutat transcorri amb normalitat, així com d'agilitzar i facilitar al màxim la implantació de fires, congressos i esdeveniments de diferents tipus i de donar l'espai suficient que necessiten els turistes que visiten l'urbs. Donant resposta a les necessitats detectades i escoltats els experts econòmics,

Decreto 

1.Les autoritats locals i autonòmiques podran decretar l'evacuació ordenada dels veïns de la ciutat de Barcelona i, si s'escau, l'àrea metropolitana durant certs períodes de temps a l'any, els quals seran informats amb la bestreta que les autoritats competents consideren necessària. 

2. Així mateix, es destina a aquesta finalitat el recinte provisional d'habitatge construït a l'entorn del cementeri i forn crematori de Collserola, on, en cas de decretar-se l'evacuació, hauran d'acudir tots els veïns i veïnes de forma obligatòria.

3. Els veïns i veïnes hauran d'acudir al recinte provisional d'habitatge sense pertinences i amb la roba necessària segons l'estació de l'any en què es decreti l'evacuació.

4. Durant l'estada al recinte esmentat, cada veí i veïna tindrà dret a un espai de 60 x 160 cm de superfície de fusta per dormir.

5. Les autoritats estaran obligades a permetre a cada veí i veïna a anar dues vegades a lavabo comunitari al dia.

6. El protocol d'evacuació inclourà, per a cada veí i veïna, dues racions de ranxo i una de pa amb aigua distribuïdes al llarg del dia segons disponibilitat del servei.

7. Per tal de facilitar el servei i fer una previsió de les necessitats, es farà recompte de persones cada dia a les cinc de la matinada supervisat per oficials dels Einsatzgruppen, els quals seran regits per les disposicions recollides al corresponent decret governamental. Durant els recomptes els veïns i veïnes seran degudament desparasitats.

8. S'expedirà un certificat en acabar el període d'evacuació per tal de poder justificar l'absència, en cas necessari, a efectes pertinents.


Disposicions finals

1. Aquest decret entra en vigor a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Annex 1

1. En cas de vaga de treballadors dels transports públics o altre tipus d'incidències, les autoritats es reserven el dret d'executar els veïns directament a la platja del Fòrum, havent restringit l'accés als turistes a la platja esmentada.

2. En els casos descrits al punt anterior, les autoritats podran posar els vehicles de neteja al servei de la ciutadania per agilitzar el transport a la façana marítima.

Annex 2

1. Els barris de Sarrià i Pedralbes queden exclosos de l'aplicació d'aquesta normativa.

Annex 3

1. Aquesta normativa entrarà en vigor juntament i de forma coordinada amb les instruccions sobre les mesures extraordinàries per al funcionament a ple rendiment dels forns crematoris de Collserola, així com el Decret 14/2016, sobre la creació i funcionament dels Einsatzgruppen.


DOGEC. J.P, President de la Xorralitat de Catalunya. Barcelona, 24 de febrer de 2016