L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

8 de setembre del 2021

La televisió que no va ser



Si m'heu sentit parlar contra la televisió a escola, sapigueu que ho faig mogut per diverses raons: els continguts, nefastos; les hores que consumeixen els xiquets, excessives; els valors que s'hi transmeten, dubtosos. Però la televisió podria esdevenir, podria haver esdevingut, un recurs molt bo a l'hora de transmetre la passió per certs temes, de transmetre sensibilitat i mostrar bellesa. Malauradament, la seua deriva l'ha allunyada d'aquest objectiu.

El programa de Félix Rodríguez de la Fuente és un exemple del que dic: quin no el recorda, d'aquells que vam créixer escoltant aquest home durant les hores de repòs després del dinar? Estic segur que aquest estudiós va posar una gran llavor que hui ha germinat en forma de sensibilitat envers la natura que tenim moltes persones. Podem trobar alguna cosa semblant, avui? No conec pas la graella televisiva, però ho dubte molt.

A Pelegrina li han dedicat el mirador sobre el barranc del riu Dulce, des d'on gravà part dels seus documentals: és espectacular el panorama que s'hi contempla. En poca estona voltors, àligues, aufranys per tot arreu, sobrevolant el paratge en busca de preses. El paisatge deu ser una passada durant la tardor, quan els xops de la ribera es converteixen en flames espurnejants de grocs, taronges, rojos i marrons. 

No sé si venceré la temptació d'acostar-m'hi i fer la ruta que, per la calor excessiva, vaig desistir de fer.

Ja vos ho diré!

Vista sobre els camps, el poble i el castell de Pelegrina
Porxada de l'església
Barranc
Aufranys
Voltor