L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

31 d’agost del 2021

Bragues, silenci i felicitat.


Bienvenidos a Carabias

Costa decidir-se entre les diferents aldees i pedanies de Sigüenza: a veure quina és més interessant! Jo decidí fer via cap a Carabias i Palazuelos. En la primera hi ha l'església romànica del Salvador, amb una galeria porticada que, vista des del sud-oest, la fa semblar una basílica romana. Palazuelos es un poble fortificat als peus d'un castell que conserva tot el seu encant medieval, malgrat que torres i muralla caiguen, malauradament, a trossos.

En arribar a Carabias em va sorprendre la benvinguda: una senyora dona havia estés les seues bragues vora l'entrada del poble. Em va fer molta gràcia. Però especialment, el silenci: era la primera hora de la vesprada i no cantaven ni les xitxarres. Els camps, baix a la vall, semblaven pintats per un pintor impressionista. 

La impressió que em donà és que allà esperaven les permanències. Mentre a la ciutat els individus, en busca de la felicitat, s'esforcen a trobar la millor versió d'ells mateixos recolzada en l'individualimse, la sinceritat amb un mateix, la resiliència, l'automotivació, l'optimisme, la psicologia positiva, la superació personal i la intel·ligència emocional, a Carabias unas senyora dona devia fer una becaina després d'estendre les seues bragues al corral. Aquesta senyora potser no ho sap, però diria que ha trobat la felicitat sense tant de romanç.

CARABIAS
RUMB A PALAZUELOS: CAMP!
Palazuelos des de la carretera
Impressionisme!
PALAZUELOS
Vistes a Sigüenza des de la carretera a Atienzas