L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

18 d’octubre del 2008

La història continua...

De nou dissabte. Descans entre l'angoixa del tema 1 de les opos i llegesc l'opinió dels bisbes espanyols sobre aquest nen que ha nascut, l'embrió del qual fou seleccionat per tal que poguera ser compatible genèticament amb el seu germà malalt i poder, així, pemetre la seva curació d'una anèmia congènita. 
Avui he fet una recerca d'informació per tal d'il·lustrar aquesta posició contrària d'aquestes persones... I per exemple, crec que és perfectament comparable a quan...
  • San Gregori Nazianzè, contemporani de l'edicte de Milà, va afirmar que els dolors corporals estaven provocats per dimonis i que contra ells els medicaments eren inútils, i que sols calia pregàra i imposició de mans.
  • San Ambrosi afirmà que la Medicina era contrària a la "ciència celestial" i al poder de la pregària, i que per tant, calia combatre-la.
  • San Bernat de Claraval va prohibir als seus monjos buscar refugi de la malaltia en la Medicina, ja que estava prohibit per Déu i per la seva ordre.
  • Quan al s.XVIII Jenner va descobrir la vacuna antivariolítica, es van oposar. La malaltia era enviada per Déu, i cap home no tenia permès anar contra la voluntat divina. Es va crear per part dels catòlics la "Anti-vaccination Society".
  • Al segle XIX, quan la virola assolava moltes ciutats d'Europa i del món, els catòlics van prohibir la vacunació en molts llocs. A 1885, a Montreal, als barris protestants la mortalitat fou molt escasa, però als catòlics, on els seus pastors la van prohibir, fou brutal. Però aquesta era un càstic pels excessos del carnaval de l'any anterior, segons els capellans, bisbes i altres jerarques...
I avui encara ens intenten vendre la moto. Ara resulta que aquest nen ha nascut "però que els seus germans han estat assassinats". Un embrió, una persona? És cert que el tema dels embrions sobrants és un tema de discussió ètica, però és un embrió una persona? És una avellana un arbre? S'imagineu una campanya de Greenpeace en contra del consum de fruits secs perquè provoca la deforestació del planeta? I parlen dels "drets de l'embrió", quan secularment a ells els drets humans poc els han importat, i ben agust que cremaven en la foguera a qui s'atrevia, simplement, a pensar! Hipòcrites!

Decididament han perdut el nord. I el pitjor de tot és que mai no faran autocrítica, ni demanaran perdó per res, perquè suposadament (en parlava la setmana passada) posen paraules als pensaments de Déu. El tema de fons és, crec jo, que si accepten que la investigació amb embrions i amb cèl·lules mare siga vàlida per tal de facilitar la curació de malalties fins ara incurables, implícitament estarien reconeixent que l'avortament durant les primeres setmanes no és un assassinat. I aquesta postura implicaria que la dona tindria, doncs, llibertat per escollir el moment de concebre.
I una dona lliure!! Què els has dit!! Per evitar-ho, fins i tot, faran el ridícul una vegada més, es plenaran la boca de paraules monstruoses i ens intentaran amenaçar amb coses que, sortosament, cada vegada creu menys gent. I el pitjor de tot és que fins i tot Sant Tomàs d'Aquino aplicà un poc de seny a l'assumpte, i va dir que un fetus pot considerar-se una persona quan comença a tenir les seves primeres reaccions: comença a dormir, a moure's, a reaccionar a sons... I crec jo que els suposats "germans" de la criatura que ha nascut encara estaven lluny d'això.



Llegiu l'article, boníssim!

1 comentari:

Anònim ha dit...

I la quantitat de gent que mor a l'Àfrica per causa de la SIDA, i l'Església continua prohibint el condó??? indirectament no està assassinant? no sé, com que descartar un embrió és un assassinat ...