L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

22 d’octubre del 2008

Verd!


L'ex-president txec, el molt honorable senyor Klaus, economista liberal lloable, ha escrit un llibre... d'ecologia! "Planeta azul (no verde)", es titula. En ell, com es podia esperar, posa en entredit les teories del canvi climàtic, nega que en cas d'existir l'escalfament global aquest sigui dolent per a la humanitat. Una bona excusa, doncs, per continuar contaminant sense miraments l'atmosfera i esperar la benevolència divina.

La FAES, per tots coneguda, i personalment el seu cap honorífic, el també ex-president Josemari, ha presentat el llibre a Madrid. Aznar no ha estalviat elogis vers a aquest economista, i s'ha definit com a "ecologista sensat".

Hi ha qui sempre arriba tard. Quan més de 3.000 científics de la ONU, com documenta la notícia que he llegit, han arribat al consens que s'està produint un canvi climàtic i que l'home n'és la causa. Quan fins i tot el president d'EEUU, el Sr. Bush, escèptic amb aquest tema, ha admès aquesta afirmació i s'ha compromés a encetar mesures serioses per paliar-ne els efectes, arriba el senyor Aznar i el seu col·lega txec a presentar aquest llibre. Jo no el definiria com a "ecologista sensat", simplement com un poc desubicat, desinformat, i per què no... ridícul? O com diría Valle-Inclán: esperpèntic.

Tal vegada calgui redundar en el títol del llibre. Senyor Klaus, si és que passa que algun dia la Terra deixi de tenir vida alguna per culpa de l'ésser humà, continuarà sent un planeta blau. Vist des de l'espai, s'hi veurà blau, no es notarà cap diferència amb el passat ple de vida. 

Per això mateix, cal dir-li: blau, sí! Però sobretot, verd! Verd per viu!

Menudos elementos... Com pot ser que tinguin quorum? Supòs que per el de sempre: si quatre mamarratxos poden estalviar-se quatre xavos i contaminar impunement... Serà això el que pretenen?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pal·liar és amb l geminada!