L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

8 de novembre del 2008

Coses (i casos).

Sovint ens preguntem: com pot ser que arribi un nen o nena a secundària sense llegir bé? Com pot ser? -Quelcom falla! - és la conclusió a què arribem. Com pot ser que hi haja nens sense gaire aptituds per a res amb el títol de secundària? Què falla? Què falla?
No ens amoïnem gaire, que la cosa que està fallant no falla solsment a l'escola. Com comentava l'altre dia, falla en tots els àmbits de la societat: no es tracta de ser, sinó d'aparentar. Mireu si no la senyora Sarah Palin, governadora d'Alaska i que aspirava a la vicepresidència dels EEUU... Volia aqueix càrrec, però en una entrevista es va fer palès que no sabia quines eren les seves funcions. !!!!!! Però no sols això. Parlava d'Àfrica com un "país", desconeixia els integrants del Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (i això que només hi ha tres països a l'Amèrica del Nord... coi!). I menys mal que en pocs mesos no l'han entrevistada moltes vegades més, perquè què en sabrà ella, vist el que s'ha vist, de la situació d'Orient Pròxim, la història recent d'Europa o les complicades relacions amb Rússia? Déu n'hi do!
Això sí. Factures milionaries en roba i imatge. La consigna: calia donar a Palin "aire presidencial". Ah! I catòlica de tota la vida! En lloc de comprar-li a la pobra un atles escolar de geografia... que li feia més falta. Tal vegada llegint una mica en lloc de provar-se tanta roba hagués ajudat a que no fes declaracions tan estúpides davant certs temes... I hagués evitat caure en la temptació de practicar exorcismes! En fins, esperem que siguen falsos els rumors que diuen que es convertirà en la propera candidata republicana a la presidència d'EEUU.
Si aquesta persona ha arribat tan alt amb l'aparença, i té aspiracions per ser presidenta del país més ric del món, per què, doncs, no pot arribar un nen a secundària sense saber llegir!? Què m'ho expliquin que sóc molt curt!