L'herba és mortal. Els hòmens són mortals. Els hòmens són herba.(Bateson)

4 de març del 2015

A destemps: just al seu temps!

Crec que mai m'havia adonat de la màgia dels dies finals de febrer i dels primers dies de març. Del final de l'hivern, vaja... Em referisc al fet que la natura obra un autèntic prodigi: són les setmanes en què trobem totes les estacions de l'any alhora! I això, gràcies a algunes plantes que s'obstinen a anar a destemps, i també a algunes ponentades que, amb certa mala bava, ens creen la il·lusió que el bon temps ha arribat. 

Però encara hi som, a l'hivern... De fet, nit glaçades com aquesta ens ho demostren. I ens adverteixen, de passada, que encara cuejarà amb força.


La primavera? Des del tren a València he pogut veure els ametlers del Maestrat florits... I també molts camps de bresquilleres vora el poble engalanats amb belles tonalitats rosades. I què em dieu de l'espectacle que les mimoses deuen estar donant al Rosselló? Quina meravella!

Ametller a Corbera de Llobregat, ara fa un any.
Ametlers al Rosselló, fa un any també...
Mimosa a l'Albera, un any enrere.
Fruiters al peu de l'Albera, vora Sant Genís de Fontanes.
L'estiu? L'altre dia a València estàvem a 27 graus. El cel, blau intens, enlluernador, sense núvols. Les platges urbanes de ciutat convidaven al bany... I si passegem per Barcelona, els fruits dels tarongers de l'Hospital, al Raval, ens poden fer pensar igualment en l'estació de la fruita...

Hospital de Sant Pau
Malva-Rosa
La tardor? Per l'espectacle que ens ofereix la tipuana, que justament és per ara que ha començat a perdre la fulla a colp de ventades. I un dia plujós com avui, algunes places de ciutat han estat transportades sobtadament al novembre...

Plaça de Sant Agustí Nou
De vegades, res més grat que tenir temps per observar i adonar-se d'aquestes xicotetes meravelles...